Smartphones

Apple iPhone 12 vs. pacemaker icd

January, 27th, 2021

Admin

Op 23 januari j.l. heeft Apple te kennen gegeven dat het gebruik van een Apple iPhone 12 wellicht voor problemen kan zorgen wanneer je ook een ICD of pacemaker gebruikt (andere apparatuur welke magnetisch kunnen reageren worden waarschijnlijk ook beïnvloed). De vraag is nu of het gevaarlijk zou kunnen zijn om een iPhone 12 model bij of op je borst kan dragen, of misschien zelfs wel helemaal uit de kamer moet weren wanneer je dus aangewezen bent op elektronische hulpapparatuur.

Gevaarlijk?
De ICD / pacemaker kan reageren op de magneet welke gebruikt wordt voor MagSafe! Dat houdt in dat als je regelmatig last hebt van ernstig hartfalen het onverstandig zou zijn om de iPhone 12 op je torso te dragen. Denk hierbij aan je borstzakje of binnenzak van de jas/colbert. Wanneer je de telefoon altijd in je broekzak draagt, zal dit voor het gebruik van een ICD / pacemaker niet per definitie gevaarlijk zijn. De vraag is echter of je misschien verstandig eraan doet om het risico geheel uit de weg te gaan en hierbij te kiezen voor bijvoorbeeld een iPhone 11, wachten op een case welke de magneet geheel kan neutraliseren of wachten totdat er een iPhone 12(s) uit wordt gebracht zónder MagSafe optie.

Betrouwbaar?
Het bericht of het bericht betrouwbaar is kunnen we bevestigen. Niet alleen vanuit de mainstream media of Apple, maar bij navraag op de afdeling cardiologie wordt inderdaad beaamt dat sterke magneten het gebruik van de ICD / pacemaker kunnen beïnvloeden. Dit is geen afwijking in de ICD / pacemaker, want men gebruikt die magneten om te communiceren met de apparatuur om deze uit te lezen of in te regelen.

Advies
Wanneer je de telefoon nooit op je lichaam draagt, dan kun je de iPhone 12 veilig gebruiken en hoef je je geen overmatige zorgen te maken wanneer je per se een iPhone 12 aan wilt schaffen. Houdt het toestel minimaal 15cm van je torso en probeer eraan te denken om te bellen met het oor dat aan de andere kant van de ICD / pacemaker. Ben je wel eens geneigd om je telefoon in je jaszak te steken, of in je borstzak/binnenzak, dan raden we toch aan om te kijken naar een ander model. Neem contact met ons op indien je toch twijfel hebt of wilt spreken met iemand die een ICD drager is én de iPhone 12 Pro in gebruik heeft om te vragen hoe zijn ervaringen zijn met het toestel.

Bron: https://support.apple.com/en-us/HT211900